Експерти пояснили, чому смажена картопля така шкідлива

Багато людей вважають, що всі попередження про шкоду смаженої картоплі – це тільки міф. Вони продовжують вживати цей продукт у великих кількостях, хоча наслідки можуть бути дуже неприємними.

Американські вчені заявили, що вживання смаженої картоплі може в 2 рази збільшити ризик раптової смерті. До такого висновку дієтологи прийшли після масштабного дослідження.

Вченим вдалося з’ясувати, що люди, які їдять чіпси або інші продукти з смаженої картоплі два рази в тиждень і більше, в два рази частіше вмирають раптово в порівнянні з тими, хто не вживає смажену картоплю взагалі. До таких висновків дієтологи прийшли після дослідження, в якому взяли участь 4440 чоловік у віці від 45 до 79 років. Зазначається, що експеримент тривав протягом восьми років. За цей час померли 236 осіб.

За словами експертів, повністю відмовлятися від смаженої картоплі, якщо ви любите цей продукт, не варто. За умови її вживання два рази в місяць ризик ранньої смерті ніяк не змінюється.

Зазначимо, що смажена картопля належить до ліпідо-глікемічних продуктів на зразок бутерброда з маслом. ЇЇ постійне споживання пов’язане з ризиком набрати зайву вагу , оскільки олія, в якій смажиться картопля, відкладається у вигляді жирових запасів.

Читайте також про 4 потужні засоби для очищення печінки

Трансжири, що виробляються при смаженні картоплі, сприяють підвищенню ризику виникнення злоякісних пухлин. А сіль, яку додають в смажену картоплю, є приводом для підвищення артеріального тиску і збоїв в роботі серцевого м’яза. Для травної системи смажена картопля також стане додатковою проблемою, оскільки вона викликає важкість і дискомфорт в шлунку.

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів