Медики назвали симптом раку легенів, який часто ігнорують

Рак легенів – цен одна з найпоширеніших форм онкологічних захворювань. Його ознаки часто починають проявлятись тільки тоді, коли хвороба вже поширилась, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Але нещодавно було виявлено, що однією з ознак раку легенів можуть бути незрозумілі болі в спині.

Певні форми болю в спині виникають приблизно у 25% хворих на рак легенів. Біль може бути спричинений пухлиною, яка тисне на нерви в спині, або ж він може свідчити про те, що рак з легенів поширився на спину. Якщо ви відчуваєте болі в спині довгий час, потрібно звернутися до лікаря.

“Багатьом людям відомо, що кашель триває більше 3 тижнів, задуха та / або втома може бути ознакою раку легенів”, – сказав представник Фонду раку легенів Roy Castle Lung.

Біль у спині – це те, що ми часто можемо пояснювати надто важкими сумками для покупок чи розтягнутими під час тренування м’язами. Але він може бути ознакою чогось значно серйознішого.

Звісно, те, що у вас болить спина, не обов’язково свідчить про те, що у вас рак легенів. Біль у спині може виникнути з багатьох причин і в більшості випадків через деякий час він минає сам по собі. Але якщо він поєднується з іншими симптомами раку легенів, такими як кашель, хрипи та задишка, це може бути саме рак і це вагома причина звернутись до медиків.

Для раку легенів прогнози гірші, ніж для інших форм раку, бо найчастіше його ознаки проявляються на пізніх стадіях хвороби. Кожний третій пацієнт живе принаймні рік після встановлення діагнозу, а кожний двадцятий проживає ще мінімум десять років.

Поділись


Новини партнерів