Яблучний оцет – це популярний продукт, який часто використовується в кулінарії. Однак, його прихильники заявляють, що він може вирішити цілий спектр проблем зі здоров’ям, пише Жіночий світ з посиланням на Express.
Його застосовують, щоб пришвидшити схуднення, знизити рівень холестерину та цукру в крові, контролювати симптоми діабету та подовжити життя.
Основним корисним інгредієнтом оцту є оцтова кислота.
Дослідник метаболізму доктор Джеймс Браун з Астонського університету провів дослідження, щоб з’ясувати, на скеільки знижується рівень глюкози в крові під дією яблучного оцту, порівняно з дією солодового оцту.
Добровольці, які брали участь в експерименті, голодували протягом певного періоду, потім з’їдали два бублики і запивали їх розчином яблучного або солодового оцту. Рівень цукру в їхній крові вимірювали до та після експерименту. За результатами дослідження, яблучний оцет знизив рівень глюкози на 36%, а солодовий оцет значного ефекту не мав.
Також яблучний оцет використовують, щоб знизити ризик хвороб серця. Дослідження, проведене Національною бібліотекою медицини США, вивчало вплив оцтової кислоти на рівень холестеринів та триацилгліцеринів у крові щурів. Щоб дослідити ефективність прийому оцту для профілактики гіперліпідемії, науковці вивчали вплив оцтової кислоти, основного компонента оцту, на рівень ліпідів у сироватці крові лабораторних щурів, яких годували продуктами з високим вмістом холестерину.
Дослідження показало, що яблучний оцет сприяв зниженню рівня холестерину та тригліцеридів, а також ряду інших факторів ризику серцевих захворювань.
Експерти не встановили безпечну або рекомендовану кількість яблучного оцту для різних медичних цілей. Найбезпечніший спосіб його вживання – це додавати його до страв та соусів.