Британські медики назвали несподіваний симптом діабету 2 типу

Цукровий діабет другого типу – це серйозне захворювання, яке необхідно діагностувати та лікувати. Він може не проявлятись дуже довгий час, але є один симптом, який може підказати вам, коли варто звернутись по допомогу, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Діабет другого типу може виникнути в будь-якому віці через постійно підвищений рівень цукру в крові. Він може бути спричинений зниженням чутливості організму до інсуліну або ж недостатньою секрецією інсуліну підшлунковою залозою.

Щоб мінімізувати шкоду, якої діабет завдає організму, його потрібно діагностувати якомога раніше.

Одним з симптомів діабету 2 типу може бути свербіння в паховій області. Частий свербіж може бути наслідком дріжджової інфекції, від яких страждають як чоловіки, так і жінки. Регулярні дріжджові інфекції є ознакою діабету 2 типу, оскільки аномально високий рівень цукру в крові може створити ідеальні умови для розмноження дріжджів.

Крім свербіння можуть виникати також печіння, почервоніння, підвищена чутливість статевих органів.

Найвідомішою грибковою інфекцією є молочниця. Її спричиняють дріжджові гриби  роду Candida, які зазвичай нешкідливі. Але якщо у людини недіагностований діабет, вони можуть дуже швидко розмножуватись.

Крім частих дріжджових інфекцій, вас повинні насторожити повільне загоєння ран, постійне відчуття втоми, нудота, запаморочення, помутніння зору та втрата ваги. Люди, що хворіють на діабет другого типу можуть частіше відчувати потребу у сечовипусканні. Таким чином організм намагається вивести з організму надлишок цукру. Але це може стати причиною зневоднення, тому діабетики постійно відчувають спрагу.

Поділись


Новини партнерів