Який незначний симптом може бути ознакою раку легенів

Рак легенів – це одне з найбільш поширених онкологічних захворювань. Його перші ознаки зазвичай з’являються тоді, коли хвороба вже поширилась легенями. Однією з ключових ознак раку легенів є хрипи під час дихання, пише Жіночий світ з посилання на Express.

Хрипи – це відносно поширений симптом, який може бути пов’язаний з цілою низкою різних захворювань. Але інколи вони можуть свідчити про такі серйозні хвороби, як рак легенів.

Хрипами називають високий свистячий звук, який виникає при вдиханні, коли повітря проходить через звужені дихальні шляхи.

“Симптоми раку легенів можуть відрізнятись від людини до людини”, – сказали в Центрі контролю та профілактики захворювань США.

У деяких людей проявляються лише респіраторні симптоми. У тих же, в кого хвороба поширилась на інші частини тіла, можуть проявлятись зовсім інші симптоми. Інші поширені симптоми раку легенів включають кашель, який не зникає та погіршується, біль у грудях та задишку.

Іноді рак легенів призводить до неоднократних нападів пневмонії і набряклих чи збільшених лімфатичних вузлів всередині грудної клітки та в зоні між легенями.

Але якщо у вас з’явились тільки хрипи, це ще не означає, що ви захворіли на рак. Більше шансів, що їх причиною є саме рак, якщо ви помітили у себе й інші симптоми.

Читайте також: Лікарі розповіли, як визначити рак легенів на ранній стадії

Також причиною хрипів можуть бути астма, сінна лихоманка та апное сну. Якщо у вас хрипи та утруднене дихання, негайно зверніться до медиків. Крім того, варто до них звернутись, якщо ви не помітили хрипів, але маєте інші симптоми раку легенів.

Для хворих на рак легенів прогнози не такі гарні, як для хворих на інші види раку, тому що він зазвичай пізно проявляється. Приблизно кожен третій пацієнт проживає принаймні рік після встановлення діагнозу, тоді як кожен двадцятий живе ще 10 років.

Поділись


Новини партнерів