Дієтолог розповів, який чай допоможе позбутись здуття

Здуття живота – це досить поширена проблема. Якщо воно буває у вас часто, може здаватись, що ви набрали ваги. Позбутися цього ефекту можна за допомогою одного природного засобу, пише Жіночий світ з посилання на Express.

На сайті клініки Brigham Health сказано, що здуття живота виникає тоді, коли тонку або товсту кишку потрапляє повітря.

Кишечник – це м’язова трубка, яка простягається від нижнього відділу шлунка до заднього проходу. Тонка кишка складається з трьох частин: дванадцятипалої кишки, порожньої кишки та клубової кишки.

Таким чином, в дванадцятипалу кишку потрапляє напівперетравлена їжа зі шлунка, де вона піддається дії кишкового соку і жовчі. Звідти вона швидко переноситься скороченнями порожньої кишки до клубової. В клубовій кишці засвоюються поживні речовини, а залишки їжі транспортуються в товстий кишечник.

Призначення товстої кишки полягає у засвоєнні вологи та солей, а також у виведенні відходів.

В процесі травлення може виділятись кишковий газ, який складається з кисню, азоту, вуглекислого газу, водню та метану. Перші три спричиняють дискомфорт, пов’язаний зі здуттям живота.

Дієтолог Наталі Еган пропонує один природний засіб для боротьби зі здуттям – чай ​​з ромашки.

Ромашковий чай прекрасно знімає здуття, але тільки не тоді, коли ви додаєте до нього молоко. Потрібні лише вода та сушена ромашка.

Ще один рекомендований дієтологом засіб – це чай з м’яти. Як і до ромашкового чаю, до нього не потрібно нічого додавати. Науковці з Дослідницького центру з питань харчування людини при Університеті Тафтс, кажуть, що чай з м’яти розслаблює кишечник, знімає здуття, та усуває пов’язаний з ним біль.

А щоб запобігти здуттю живота, Наталі Еган пропонує їсти повільно, а також обмежити розмір порцій, збільшивши натомість кількість прийомів їжі. Також вона рекомендує після їжі ходити на піші прогулянки.

Поділись


Новини партнерів