Лікар-дієтолог перерахував прості продукти для зниження холестерину

Підвищений рівень холестерину загрожує небезпечними для життя порушеннями кровообігу, хоча його зниженню можуть сприяти прості продукти: наприклад, томатна паста. Про це розповів відомий лікар-дієтолог Михайло Гінзбург.

Гінзбург пояснив, що підвищеним вважається концентрація холестерину вище 5,5 ммоль на літр (крові). Якщо нормалізувати холестерин і контролювати його, це допомагає продовжити життя.

«Надлишок холестерину може закупорювати судини і призести до порушення кровопостачання серця, мозку, інших органів. Особливо важливо уникати цього жінкам в період менопаузи», – повідомив лікар-дієтолог.

Гінзбург перерахував прості продукти, вживання яких сприяє зниженню холестерину. Одні з кращих, за його словами, – цибуля і часник: їх щоденна присутність в раціоні ефективно захищає стінки судин від налипання холестеринових бляшок.

Також дуже корисні сушені яблука. Гінзбург заявив, що їх харчові волокна активно затримують синтез жовчних кислот, необхідних для синтезу холестерину. В результаті «організм бере його з бляшок, тому атеросклероз починає розвиватися в зворотню сторону».

Читайте також: Фахівці розповіли, який продукт допоможе знизити рівень холестерину за три місяці

Такі прості продукти, як помідори і томатна паста, є джерелами лікопіну – антиоксиданту, який перешкоджає ускладненням атеросклерозу, який розвивається на тлі надмірного скупчення холестерину в артеріях.

Оселедець, скумбрія, сардини, сайра теж знижують рівень холестерину – цей ефект пояснюється великою кількістю в них Омега-3, додав медик.

Поділись


Новини партнерів