Чого не потрібно робити, якщо у вас лущиться шкіра після засмаги

Зараз літо і нерозумно ігнорувати шкоду, яку завдає нашій шкірі сонячне випромінювання. Шкіра покликана нас захищати від навколишнього середовища, але вона залишається дуже чутливою, тому її потрібно належним чином захищати, пише Жіночий світ з посилання на ETimes.

Спека змушує шкіру виробляти більше жиру, що призводить до появи прищів та забитих пор, але головна літня небезпека для шкіри – це сонячні опіки. Ви можете не одразу зрозуміти, що обпеклися. Спочатку з’являється почервоніння. Потім шкіра запалюється та подразнюється. А коли опік починає гоїтись, ви можете помітити лущення шкіри, яке часто призводить до проблем. Нам здається, що ми можемо прискорити процес і зняти шар шкіри, який почав лущитись, та це велика помилка.

Сонячні опіки з’являються внаслідок пошкодження УФ випромінюванням верхніх шарів шкіри. Намагаючись усунути це пошкодження, організм позбавляється пошкоджених клітин та виробляє нові, здорові клітини шкіри. Якщо сонячний опік сильний, шкіра буде лущитись. І не потрібно намагатись прискорити цей процес. Ось речі, які не потрібно робити, якщо у вас лущиться шкіра після сонячного опіку:

Не користуйтесь скрабом та пілінгом. Відлущування – це важлива процедура по догляду за шкірою. Але після сонячних опіків від цього краще утриматись. Шкіра в цей момент стає дуже чутливою, тому ви можете завдати їй шкоди такими процедурами.

Не торкайтесь опіку та не відривайте шкірку, що почала лущитись. Це не тільки уповільнює загоєння, ви також ризикуєте занести в дрібні ранки, що можуть бути на обпеченій ділянці, інфекцію.

Не пересушуйте шкіру. Пошкоджена ділянка і так надмірно суха, тому уникайте використання засобів, що можуть її висушити ще більше. Натомість, зволожуйте місце опіку.

Не застосовуйте на опіку хімічні засоби. Скористайтесь краще натуральними засобами, як гель алое або компреси з льоду. Також уникайте сонця, його вплив може уповільнити процес загоєння.

Поділись


Новини партнерів