Навіть помірковане вживання алкоголю може спричинити смерть

Якщо ви думаєте, що 40 мл міцного алкоголю – це безпечна доза, мусимо вас засмутити. Останнє дослідження показало, що навіть ті, хто вживає алкоголь помірковано, не захищені від його шкідливого впливу. Вчені виявили, що щоденне вживання алкоголю в дозах, які вважаються безпечними, протягом тижня може призвести до госпіталізації та навіть смерті, пише Жіночий світ з посилання на ETimes.

“Ті, хто п’є алкоголь помірковано, не захищені від шкідливих наслідків”, – заявила дослідницька група під керівництвом Адама Шерка з Канадського інституту досліджень вживання речовин при Університеті Вікторії, що в Канаді. “Не пийте. Якщо все ж таки п’єте, то обмежтесь одним напоєм на день”, – додав Шерк. В цілому, найкраща порада щодо вживання алкоголю – це бути обережним.

Коли мова йде про вживання алкоголю, пам’ятайте, що його менше, то краще. Досі канадські вчені вважали, що доза з низьким рівнем ризику для жінок складає 10 напоїв на тиждень, а для чоловіків – 15.

Під час дослідження Шерк та його колеги виявили, що значна частина випадків смерті чи втрати працездатності через алкоголь сталася з людьми, які споживали алкоголь в межах цих рекомендацій. Наприклад, 50% випадків смерті через рак, що виник в результаті споживання алкоголю та 38% всіх смертей, що пов’язані з алкоголем, припадають на людей, які вживають алкоголь помірковано.

В той же час, у жінок, що вживали алкоголь в межах цих рекомендацій, знижувався ризик смерті через серцевий напад, інсульт або діабет. Однак, у чоловіків такої залежності не спостерігалось, вони отримували тільки негативні ефекти від вживання будь-якої кількості алкоголю.

Науковці вважають, що рекомендовані безпечні дози алкоголю, які покликані допомогти людям приймати обґрунтовані рішення щодо його вживання, все ще можуть бути перевищені.

Поділись


Новини партнерів