Про які продукти потрібно забути жінкам після 30 років

Відомий дерматолог Енні Кей заявила, що список наших покупок в супермаркеті повинен змінюватися разом з нашим віком. І ми з нею повністю згодні!

Фахівці відзначають, що з віком змінюється обмін речовин. А це означає, що після настання певного віку кожній жінці варто переглянути свій раціон – включити в нього продукти, багаті корисними речовинами, і відмовитися від тих, які негативно позначаються не тільки на фігурі, але і на загальному стані здоров’я.

Американське видання My Domaine опитало провідних дієтологів, а також фахівців в області здорового харчування, щоб виділити 5 продуктів, яких необхідно уникати після 30-ти років – особливо жінкам.

Цукор

Після 30 років дієтологи рекомендують скоротити вживання цукру, оскільки він провокує запальні процеси, а також ушкоджує волокна колагену і еластину, які зберігають нашу шкіру молодою і пружною. Причому, важливо відмовитися від вживання не тільки чистого цукру, але і “прихованого”, який міститься в багатьох продуктах, часом найнесподіваніших.

Приправи і соуси

Експерти рекомендують виключити з раціону споживання соусів – таких, як кетчуп і майонез, а також ретельно вибирати приправи: вони не повинні містити підсилювачів смаку і штучних ароматизаторів. Кращим виходом буде замінити шкідливі соуси і приправи натуральними спеціями – такими, як кмин або куркума. Перший варіант допомагає травленню, другий – має протизапальні властивості.

Макаронні вироби

Після 30 жінкам потрібно скоротити споживання глютену і повністю виключити з раціону макаронні вироби. Справа в тому, що для того, щоб переварити глютен, наш організм споживає дуже багато енергії. Також глютен іноді погано сприймається кишечником, залишаючи відчуття роздутості.

Дієтичні напої

Дієтологи продовжують стверджувати, що дієтичні напої вкрай шкідливі для здоров’я. За словами дієтолога Тріс Вільямс, вони змушують наш організм переживати страшний стрес: коли ми вживаємо такий напій, то наш мозок сприймає його як солодкий, а потім виробляє інсулін, щоб метаболізувати цукор, якого насправді немає.

Білий хліб і випічка

Якщо хліб виготовляється не з цільного зерна, то його вживати не можна. При вживанні білого хліба і здобної випічки організм перетворює рафіновані вуглеводи в цукор, а потім – в глюкозу, і пошкоджує колаген, який бореться проти зморшок. Якщо ви не можете жити без хліба і випічки, то вибирайте тільки цільнозернові.

Джерело

Поділись


Новини партнерів