Науковці знайшли вітамін, який може допомогти у боротьбі з COVID-19

Поки у всьому світі намагаються розробити вакцини проти нового коронавірусу та перевіряють вже існуючі методи лікування, які показали ефективність проти інших інфекцій, експерти дійшли висновку, що здорові люди з міцним імунітетом мають менше шансів захворіти або отримати важкі ускладнення від COVID-19, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Згідно з останніми повідомленнями журналу Guardian, у пацієнтів, які померли або яких поклали до відділення інтенсивної терапії через COVID-19, виявлено дефіцит однієї поживної речовини – вітаміну K. Деякі фахівці висловили сподівання, що він може мати позитивний ефект у боротьбі з COVID-19.

Науковці вивчали дані пацієнтів, які потрапили до лікарні Canisius Wilhelmina Hospital у голландському місті Неймеген. Вони виявили зв’язок між важкістю коронавірусної інфекції та дефіцитом вітаміну К.

Останні дані свідчать, що COVID-19 спричиняє згущення крові та деградацію еластичних волокон легенів. Вітамін К – це поживна речовина, яка зумовлює синтез білкових факторів згортання крові, а також допомагає захистити легені.

Голландські дослідники зараз шукають фінансування для клінічних досліджень. Доктор Роб Янссен, вчений, який працює над проектом, сказав, що, враховуючи початкові результати дослідження, він рекомендує хворим на коронавірус стежити за рівнем вітаміну К і за необхідності збільшити його споживання, окрім прийому препаратів, що розріджують кров.

Знайти вітамін К можна у таких продуктах харчування, як зелені листові овочі (шпинат, капуста, салат, броколі), риба, сир та яйця.

Поділись


Новини партнерів