Які продукти допоможуть вам зберегти здоров’я зубів

На здоров’я ротової порожнини впливає не тільки регулярність чищення зубів, а і ваш раціон. Існують продукти, які можуть забезпечити вам поживні речовини, що необхідні для підтримки здоров’я зубів. Дослідження підтверджують, що для цього необхідні не лише кальцій та вітамін D, про користь яких відомо всім, а і вітамін С та інші антиоксиданти, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Ось фрукти та овочі, які допоможуть вам покращити стан вашої ротової порожнини загалом та зубів зокрема.:

Яблука. Яблука ще називають природною зубною щіткою. Насправді, так можна назвати також моркву та селеру, які у сирому вигляді допомагають позбутись зубного нальоту та зубного каменю. Вони також зменшують кількість бактерій, які можуть стати причиною карієсу та збільшують виділення слини, що допомагає підтримувати чистоту та здоров’я ротової порожнини.

Вітамін С, а точніше продукти, які на нього багаті, такі як цитрусові, м’ята, коріандр, груші, огірки та ананаси, допомагають нам покращити здоров’я ясен. Здоров’я ясен не менш важливе, ніж здоров’я самих зубів. Крім того, вітамін С необхідний для роботи імунної системи організму, яка, серед іншого, бореться з інфекціями в ротовій порожнині.

Полуниця. Крім величезної кількості вже згаданого вітаміну С, полуниця також містить яблучну кислоту, яка робить зуби білішими. В деяких місцях навіть використовують пасту з полуниці для чищення зубів.

Банани. Ці фрукти містять магній, калій та марганець, які корисні не тільки для ротової порожнини, а і для загального здоров’я організму. Регулярне вживання бананів допомагає зробити зуби більш білими та блискучими, а також допомагає зменшити чутливість зубів.

Журавлина. Останні дослідження показали, що журавлина допомагає боротися із бактеріями в ротовій порожнині і не дозволяє їм накопичуватись на зубах, утворюючи зубний наліт.

Зелені листові овочі. Шпинат, капуста та салат містять вітаміни, які необхідні для здоров’я як самих зубів, так і ясен. Це вітамін А та вітаміни групи В, зокрема В2 та В12.

Поділись


Новини партнерів