5 різновидів чаю, які запобігають старінню шкіри

Чай – це не просто напій. Для багатьох людей це важлива частина ранкового ритуалу. Є щось особливе у заспокійливому, ароматному та зігріваючому напої, що робить його таким популярним у всьому світі, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Причина такої популярності полягає не лише в смакових якостях чаю. Він має також позитивний вплив на здоров’я людини. Чай допомагає боротися із втомою та стресом, відновлює енергію в середині дня, а також має антивікові властивості, які дозволяють зберегти шкіру свіжою та сяючою. Мова йде, звісно, про чай без цукру та молока. Різні різновиди чаю містять різні антивікові сполуки. Ось список із 5 чаїв, які допомагають затримати старіння шкіри.

Ромашковий чай. Ромашка – це лікарська рослина, яка відома своїми протизапальними, антиоксидантними та антисептичними властивостями. Вона допомагає освітлити пігментні плями, зменшити рубці від прищів та захищає шкіру від пошкоджень, завданих вільними радикалами. Ромашковий чай прискорює ріст нових клітин та допомагає стягнути пори. Римляни, греки та єгиптяни здавна використовували ромашковий чай для прискорення процесу загоєння ран.

Чай матча. Цей різновид чаю містить велику кількість антиоксидантів та амінокислот, тому чай матча допомагає уповільнити старіння, зменшити пігментацію та боротися з вуграми. Він також виводить з організму вільні радикали.

Чай з гібіскусу. Чай з гібіскусом відомий своїм виразним ароматом та яскраво-червоним кольором. Сполуки, що містяться в квітці гібіскусу, сприяють підвищенню еластичності шкіри. Чай з гібіскусу також допомагає боротись з віковими пігментними плямами та пошкодженнями, завданими сонячним світлом. Крім того, такий вид чаю допомагає зробити шкіру більш зволоженою.

Чай Ройбуш. Цей чай виготовляють з листя чагарнику Aspalathus linearis, який росте в Південній Африці. Він має незвичайний горіховий аромат та містить менше кофеїну, ніж звичайний чорний чай. Чай Ройбуш має потужні антиоксидантні властивості, завдяки яким він здатен зменшити глибину зморшок. Доведено, що цей чай корисний для людей, які страждають на діабет та гіпертонію.

Білий чай. Це найменш оброблений різновид чаю, який містить величезну кількість антиоксидантів. В ньому також містяться еластин та колаген, які підвищують еластичність шкіри, прискорюють загоєння ран та запобігають передчасному старінню шкіри. Також білий чай допомагає зміцнити зуби та кістки.

Поділись


Новини партнерів