Як приготувати корисний та смачний молочний коктейль

Молоко – це один з найпоживніших напоїв, який, до того ж, має цілий ряд корисних для здоров’я властивостей. Його вживають у всьому світі вже тисячі років, воно наповнене вітамінами, мінералами та іншими необхідними нашому організму поживними речовинами. Всесвітній день молока, який відзначається 1 червня, спрямований на те, щоб підкреслити важливість молока та молочних продуктів для збалансованого раціону, пише Жіночий світ

Крім білка та вітамінів групи В, молоко також містить кальцій, вітамін D, калій, фосфор, магній, корисні жири та антиоксиданти. Всі ці речовини важливі для здоров’я зубів та кісток, серцево-судинної системи та необхідні тим, хто намагається контролювати свою вагу.

Дослідження показали, що завдяки вмісту фосфору, кальцію та вітаміну D та магнію молоко допомагає зменшити ризик остеопорозу та переломів. Також, вживання молока допомагає зміцнити зубну емаль.

Молоко містить калій, який сприяє розширенню судин та зниженню артеріального тиску, що знижує ризик серцевих хвороб та інсультів. Але варто пам’ятати, що, як і будь-який інший продукт, молоко корисне лише тоді, коли його вживають помірно. Адже коров’яче молоко містить холестерин та насичені жири.

Також, якщо ви хочете схуднути, вам варто включити до свого раціону незбиране молоко. Хоча воно містить більше калорій, ніж знежирене, воно також більш багате на білок, який допоможе вам почуватись ситими протягом тривалого часу та допомагає уникнути переїдання.

Щоб відзначити Всесвітній день молока, ви можете приготувати смачний та корисний молочний коктейль. Для цього вам знадобиться склянка молока, 1 стиглий банан, 3-4 горіхи мигдалю і, за бажанням, лід. Налийте в чашу блендера 0,5 склянки молока, нарізаний банан та подрібнений мигдаль і збивайте до однорідності. Додайте до суміші молоко, що залишилось і збивайте ще кілька секунд. Перелийте коктейль в склянку, додайте лід і насолоджуйтесь.

Для людей, які не можуть, або не хочуть вживати молоко, існують його рослинні аналоги, зокрема вівсяне та соєве молоко. Але, якщо відмова від молока та молочних продуктів не пов’язана зі станом здоров’я, медики рекомендують обов’язково включати їх до раціону.

Поділись


Новини партнерів