Огірок та м’ята: Яку користь принесе таке поєднання

Влітку дуже важливо підтримувати водний баланс організму. Для цього необхідно пити багато води та їсти продукти, що містять велику кількість вологи і мають охолоджувальний ефект, пише Жіночий світ

Зараз нам доступна величезна кількість фруктів та овочів, більшість з них переважно складаються з води. Серед них виділяється постійний інгредієнт більшості літніх салатів – огірок. А в поєднанні з м’ятою, яка також є на кухні у багатьох з нас, він не тільки допоможе освіжитися, а і матиме цілий ряд корисних для здоров’я ефектів.

Огірок обов’язково повинен бути частиною вашого літнього раціону. Він на 96% складається з води. Також він містить клітковину, калій та вітамін К. Дослідження показують, що огірки не тільки забезпечують організм необхідною йому вологою, а і сприяють схудненню, покращують здоров’я серця та допомагають у регулюванні рівня цукру в крові.

Листя м’яти часто використовується в кулінарії через свіжий аромат та охолоджувальний ефект. М’ята має заспокійливі властивості, її використовують для покращення травлення та полегшення симптомів застуди. Великим плюсом м’яти є те, що вона легко вирощується в домашніх умовах.

З огірків та м’яти можна приготувати чудовий освіжаючий напій, який матиме всі корисні властивості цих продуктів і буде чудовим доповненням до раціону тих, хто хоче схуднути. Для цього потрібно просто у пляшку з чистою водою додати скибочки огірка та листя м’яти. Можна також додати до такого напою кілька шматочків лимона. Якщо ви не проти кулінарних експериментів, м’ятою можна доповнити салат з огірків та зелені. Це допоможе по-новому розкрити смак звичної страви.

Поділись


Новини партнерів