Медики встановили, що СOVID-19 робить інсульти більш небезпечними

COVID-19 не збільшує ризик інсульту, однак, якщо інсульт трапиться у інфікованого, велика імовірність, що він буде летальним, пише Жіночий світ з посиланням на Health Day.

За даними дослідників, менше 1% пацієнтів, госпіталізованих з COVID-19, перенесли інсульт. Але вони також виявили, що люди з COVID-19, які перенесли інсульт, помирають в сім разів частіше, ніж люди, які перенесли інсульт, але не були заражені COVID-19.

“Наше дослідження дозволяє стверджувати, що інсульт – це нечасте, але серйозне ускладнення коронавірусу, враховуючи, що ці інсульти є більш важкими в порівнянні з інсультами, які трапляються у пацієнтів, чий тест на коронавірус показав негативний результат”, – сказав провідний дослідник доктор Шаді Ягі. Він є доцентом кафедри неврології Медичної школи Університету Нью-Йорка.

Для цього дослідження, Ягі та його команда вивчали дані 32 пацієнтів з інсультом серед понад 3500, які лікувались від COVID-19 у лікарнях Нью-Йорка між 15 березня та 19 квітня.

Вони порівнювали їх із пацієнтами з інсультом без коронавірусу. Дослідники виявили, що у пацієнтів з інсультом, що хворіли на COVID-19 були більш важкі симптоми, ніж у тих, що не мають вірусу. За період дослідження померло 63% пацієнтів із COVID-19 та інсультом, порівняно з 9% осіб без вірусу та 5% тих, хто переніс інсульт перед пандемією.

Вченні вважають, що ці дані підкріплюють гіпотезу, що коронавірус підвищує ризик згущення крові, яке може спровокувати інсульт.

“Результати вказують на необхідність проведення антикоагулянтної терапії або терапії, спрямованої на розрідження крові, щоб зменшити потенційні незвично важкі наслідки інсультів для людей, інфікованих новим коронавірусом”, – сказала співавторка дослідження доктор Дженніфер Фронтера, професор кафедри неврології в Медичній школі Університету Нью-Йорка.

Поділись


Новини партнерів