5 міфів про метаболізм, які можуть вам нашкодити

5 міфів про метаболізм, які можуть вам нашкодити

Щоб зберегти стрункість, молодість і здоров’я, корисно знати, як правильно прискорити обмін речовин. Перш за все потрібно перестати вірити в ці популярні міфи про метаболізм.

Швидкий метаболізм дозволяє спалювати максимальну кількість калорій навіть в стані спокою і тому істотно підвищує шанси знизити вагу – якщо для вас це актуально. Але й тим, хто худнути не збирається, хороший обмін речовин піде тільки піде на користь, забезпечуючи найбільш ефективне вилучення енергії зі споживаної їжі і допомагаючи вам залишатися активними і витривалими. Серед величезної кількості інформації про те, як прискорити метаболізм, є чимало міфів, в які багато хто вірить. У цій статті ми розвінчаємо найпопулярніші з них.

Міф 1. Голодування прискорює обмін речовин

Дуже шкідливе і небезпечне переконання! Правда в тому, що голодування, навпаки, уповільнює обмін речовин, адже організм переходить в режим екстремальної економії енергії, намагаючись скоротити її витрати до мінімуму. А ще ваше тіло може завбачливо запасти жирку на випадок повторення голодування. Худнути «на голодному пайку» – максимально погана ідея.

Міф 2. Щоб прискорити метаболізм, потрібно відмовитися від жирів

Ні в якому разі не виключайте з раціону жири: по-перше, це великий ризик для здоров’я, а по-друге, так ви не схуднете. Організм буде компенсувати брак корисних жирів за рахунок простих вуглеводів, які, як ви знаєте, для фігури взагалі не корисні. Продукти, багаті необхідними жирними кислотами, такі як авокадо, рослинна олія, горіхи і насіння, повинні постійно бути присутніми у вашому раціоні. Вони не тільки допоможуть вам стати стрункими, а й захистять від передчасного старіння.

Міф 3. Певні продукти допомагають розігнати метаболізм

Правильно сказати, що дійсно є такі продукти, які можуть злегка «направити» метаболізм до потрібних показників, але значно прискорити його вони не здатні. Добре, якщо у вашому раціоні буде достатньо білкової їжі і клітковини, деякі корисні спеції, зелений чай. Однак прискорення обміну речовин – це комплексна робота, в якій споживання тих чи інших продуктів не діє як чарівна таблетка.

Міф 4. Швидкість метаболізму обумовлена ​​генетично

І так і ні. Темпи обміну речовин частково залежать від спадковості, але спосіб життя і звички впливають на нього набагато більше. Навіть якщо у вас від народження не дуже швидкий метаболізм, його можна розігнати – допоможуть регулярна фізична активність, збалансоване харчування і хороший сон.

Міф 5. Більше тренувань – швидший метаболізм

Марно заперечувати, що тренування дійсно здатні прискорити обмін речовин. Але це не означає, що потрібно побиватися в залі! Організму не потрібен завищений рівень фізичної активності, інакше ви ризикуєте отримати не тільки травми, а й гормональний збій, який згубно позначиться на метаболізмі.

Поділись


Новини партнерів