Які лікарські рослини ви можете виростити в себе на підвіконні

Маленький імпровізований сад у вашому домі може бути корисним у багатьох відношеннях. По-перше, це медитативне заняття, яке вимагає концентрації та дозволяє вам відволіктися. По-друге, ви можете вирощувати вдома рослини, які не лише тішитимуть око, а і можуть принести користь для здоров’я, пише Жіночий світ

Лікарські рослини можна використовувати по-різному. Вони можуть допомогти при профілактиці та лікування різних хвороб. Ось три лікарські рослини, які ви можете виростити вдома, користуючись їхніми численними перевагами:

Туласі (Священний базилік). Цю рослину застосовують для боротьби з симптомами застуди, такими як кашель чи лихоманка. Також туласі може допомогти покращити травлення. Завдяки своїм антибактеріальним властивостям, священний базилік може використовуватись для профілактики бактеріальних інфекцій. Можна щодня з’їдати 3-4 листочка цієї рослини, або ж додавати її в чай.

Алое вера. Цю рослину можна використовувати як для догляду за шкірою та волоссям, так і для загоєння ран та опіків. Також гель з алое можна вживати для боротьби з болями в шлунку, підвищеною кислотністю, запорами та проблемами з травленням.

Ромашка звичайна. Ромашку зазвичай використовують для приготування чаю. Він може допомогти полегшити менструальні болі, а також знизити ризик остеопорозу. Крім того, ромашковий чай має заспокійливий ефект, допомагає розслабитись та покращує сон. Часто чай з ромашки рекомендують діабетикам, оскільки він допомагає регулювати рівень цукру в крові.

Поділись


Новини партнерів