Як приготувати корисний чай із шафраном

Трав’яні чаї відомі своєю користю для здоров’я. Квіти, трави та спеції, які використовують для їх приготування, містять безліч вітамінів та мікроелементів і мають цілий ряд корисних властивостей. Якщо ви полюбляєте чай, то спробувати чай з шафраном ви просто зобов’язані, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor. Цю пряність широко використовують, щоб надати стравам та напоям яскравого кольору і тонкого аромату, але також він може принести користь для здоров’я.

Шафран має властивості, що дозволяють йому піднімати наш настрій. Кілька досліджень також підтвердили, що шафран допомагає при симптомах легкої депресії. Тому чай з шафрану корисний тим, хто відчуває сильний стрес і хоче зміцнити своє психічне здоров’я. Відомо, що шафран допомагає при безсонні.

Крім того, шафран здавна використовують, щоб позбутись менструального болю та полегшити симптоми передменструального синдрому.

Також шафран відомий своїми антиоксидантними властивостями, які допомагають захистити клітини від окиснювального стресу та відновити їх після пошкоджень.

Шафран – це справжня скарбниця макро- та мікроелементів, у ньому містяться залізо, кальцій, мідь, фосфор, магній, марганець та селен.

Щоб приготувати чай з шафрану, потрібно покласти в дві склянки води шафран, м’яту та імбир у тих пропорціях, що вам до вподоби, закип’ятити суміш, а потім процідити через чайне ситечко. Після цього можна за бажанням додати мед або лимон.

Поділись


Новини партнерів