ВООЗ визнала популярний метод захисту від коронавірусу шкідливим і неефективним

Розпилення або фумігація дезінфікуючих засобів в закритих приміщеннях неефективна у випадку з коронавірусом. Про це повідомили в Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ).

Такий метод захисту від COVID-19 не має необхідного впливу поза зонами прямого попадання речовин. Крім того, це може викликати пошкодження очей, органів дихальної системи і роздратування шкірних покривів.

Якщо потрібно продезінфікувати будь-які поверхні, краще робити це за допомогою ганчірки, яка просякнута спеціальними засобами. Перед цим слід щіткою або скребком видалити залишки органічних забруднень.

ВООЗ також не рекомендує розпорошувати дезинфікуючі речовини на вулицях, тому що через контакт з брудом вони перестають діяти.

«Розпилення на людей (наприклад, в коридорах, кабінетах або інших приміщеннях) не рекомендується ні за яких обставин. Це може бути шкідливо з фізичної та психологічної точки зору і не зменшить поширення інфекції зараженою людиною повітряно-крапельним шляхом або при прямому контакті», – сказано в повідомленні.

Відзначається, що розпорошення дезінфікуючих засобів на людей може призвести до подразнення очей і шкіри, бронхоспазму, нудоти і блювоти.

Пандемія коронавирусної інфекції охопила майже весь світ. За останніми даними ВООЗ, виявили понад 4,5 мільйона випадків зараження, понад 307 тисяч людей померли.

Поділись


Новини партнерів