Як яблука можуть допомогти при різних розладах кишечника

Яблука мають багато корисних для здоров’я властивостей. Це один із найпопулярніших фруктів, оскільки вони містять мало калорій і сприяють схудненню, знижують ризик діабету та серцево-судинних хвороб, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Але чи знали ви, що цей соковитий фрукт може допомогти при цілком протилежних розладах кишечника – і при діареї, і при запорі? Тільки споживати їх потрібно у різний спосіб.

Яблука містять і розчинну, і нерозчинну клітковину. У них 64% нерозчинних волокон та 32% розчинних.

Розчинна клітковина – це те, що робить кал густим і сповільнює травлення. Розчинна клітковина міститься у внутрішній м’якій частині яблука. Отже, якщо у вас діарея, яблука найкраще споживати без шкірки.

Нерозчинна клітковина збільшує масу калу та сприяє його швидкому проходженню через кишечник. Це робить її дуже корисною для людей, які страждають від запорів. Тому, якщо у вас проблеми з запорами, яблука краще їсти зі шкіркою, адже саме в ній міститься найбільша кількість нерозчинних волокон.

У дослідженні, опублікованому в американському журналі Journal of Clinical Nutrition, було встановлено, що у жінок, які регулярно їли яблука, проблеми із запорами виникали на 13-22% рідше, ніж у тих, хто не їв їх зовсім або їв рідко.

Також яблука містять пектинові волокна, які можуть допомогти як при запорах, так і при діареї, в залежності від потреб організму.

Поділись


Новини партнерів