Лікарі часто виступають в якості захисників продуктів харчування, рекомендуючи до вживання продукти, які володіють лікувальними властивостями. Результати останнього дослідження дуже обнадійливі. Експерти з Асоціації по культивуванню при Науково-дослідному інституті Агаркара виявили пребіотичні властивості в 12 сортів манго.
Наявність вуглеводів і фенольних сполук у фрукті, відомому своєю калорійністю і бета-каротином, має потужний антиоксидантний ефект. Також вітамін Е і селен, що містяться в плодах манго, підтримують хорошу роботу серця.
Відомо, що пребіотики допомагають засвоюватися поживним речовинам в організмі, стимулюють зростання і активність бактерій травної системи.
Компоненти, що входять до складу пребіотичних продуктів, корисні для хворих на рак, сердечників і діабетиків. Виходить, що пребіотичні властивості манго дають медикам нові можливості використання фрукта.
Доктора Сміт Нілегоанкар і Вайшали Агте вже представили свої дослідження на шостому симпозіумі Nutra India Summit.
Відкриття отримало не одну нагороду і схвалення представників харчової промисловості.