Як не потрібно вживати яблучний оцет

Яблучний оцет дуже популярний і має ряд переваг для здоров’я. Але ті, хто його полюбляють, повинні знати, що неправильне його вживання може бути не лише некорисним, але й небезпечним, пише Жіночий світ.

Ось як не потрібно  вживати яблучний оцет, щоб не нашкодити собі:

Пити його відразу після їжі. Якщо ви маєте звичку пити розчин яблучного оцту одразу після їжі, слід від неї відмовитись. Щоб отримати  максимальну користь, його потрібно пити на голодний шлунок. Якщо ви маєте проблеми з травленням, то краще це робити просто перед їжею. Тоді яблучний оцет зможе компенсувати нестачу шлункового соку і полегшити перетравлювання їжі.

Вдихати його запах, перед тим, як випити. Мало хто знає, але яблучний оцет може подразнювати слизові оболонки носа та очей. Навіть його пари можуть діяти як подразник. Тому будьте обережні. Найкраще вживати яблучний оцет у вигляді розчину 1-3 чайних ложок на 100 мл води. Тоді він допомагатиме боротись із неприємним запахом з рота, але не пошкодить емаль зубів та не подразнюватиме стравохід.

Чистити зуби одразу після його вживання. Чищення зубів відразу після вживання розчину яблучного оцту може призвести до пошкодження зубної емалі та утворенню порожнин. Зрештою, зуби просто почнуть руйнуватись. Тому найкраще зачекати принаймні 30 хвилин після того, як ви вип’єте яблучний оцет, перш, ніж чистити зуби.

Вживати його у високій концентрації. Надто висока концентрація яблучного оцту може призвести до появи печії або розладів шлунку. Особливо небезпечно це для тих, хто тільки нещодавно додав яблучний оцет у свій раціон. Почніть зі слабенького розчину. Можете з часом спробувати збільшити корнцентрацію, але за появи перших же неприємних симптомів, зменшіть її знову.

Вживати його прямо перед сном. Це може бути шкідливо для вашого стравоходу, тому варто зачекати принаймні 30 хвилин перш, ніж лягати спати, щоб запобігти подразненню стравоходу і кислотному рефлюксу.

Поділись


Новини партнерів