Комаровський розповів, як не допустити розвитку пневмонії

Відомий телеведучий і лікар Євген Комаровський розповів, які заходи потрібно вжити в разі захворювання коронавірусною інфекцією, щоб не допустити розвитку пневмонії.

Комаровський поділився на своєму YouTube-каналі рекомендаціями, що допомагають зменшити ризик серйозного ураження легень і пневмонії при COVID-19. Він пояснив, що в разі цієї інфекції запалення легенів є не ускладненням, а проявом хвороби. Така пневмонія розвивається в зв’язку з тим, що вірус не затримується в дихальних шляхах, а спускається нижче і розмножуватися в легенях.

Комаровський нагадав, що для лікування вірусної пневмонії немає ліків, але організм може самостійно впоратися з недугою, а самій людині цілком під силу не допустити її розвитку.

«Необхідно одягатися так, щоб не мерзнути, пити багато теплої рідини, регулярно провітрювати приміщення і підтримувати в ньому нормальну вологість повітря», – розповів лікар.

Що стосується лікування пневмонії антибіотиками, воно можливе, коли захворювання легенів розвивається як ускладнення при ГРВІ, пов’язане з накопиченням в парному органі слизу, що перешкоджає його вентиляції. В результаті легенева тканина запалюється, в ній розмножуються бактерії. Тоді антибіотики дійсно можуть допомогти.

Поділись


Новини партнерів