Лікарі розповіли про несподівані ознаки хворого серця

Кардіологи назвали 5 продуктів, які допоможуть поліпшити здоров'я серця

Найважливішим людським органом є серце. Від роботи вічного двигуна, який протягом всього нашого життя не зупиняється, залежать багато органів людського організму. На жаль, за статистикою в усьому світі смертність від проблем з серцем займає одне з перших місць. Необов’язково, що хворіти буде саме саме серце. Слід ще звернути увагу на біль в грудній клітині або задишку.

Різке погіршення зору

Якщо у вас різко впав зір, то лікарі рекомендують пройти обстеження у кардіолога. Як правило, людина не пов’язує між собою ці два важливих органи, думаючи, що нічого спільного між ними бути не може.

Навіть, коли у вас взагалі не болить серце, не коле, ніяким чином не турбує вас, а гострота зору падає, то запишіться на прийом до двох лікарів відразу. Завжди досвідчений кардіолог відправить вас на прийом до окуліста, перед цим провівши обстеження на патологію серця або судин.

Лікарі стверджують, що часто причиною патології поганої роботи серцево-судинної системи є артеріальна гіпертонія, при якій стінки судин постійно розтягуються. А це призводить до того, що стінки товщають, стають ригідними, тобто крихкими, і пропускають кров з великими труднощами.

Це ж впливає і на роботу судин очної сітківки. У таких випадках окуліст може спостерігати на очному дні маленькі крововиливи, а також набряки зорового нерва або просто блідість. Всі перераховані симптоми говорять про проблеми не тільки з очима, а й з роботою вашого серця.

Алергічний риніт

Коли людина має цю хворобу, зростає ризик захворювання серця. У процентному співвідношенні десь на половину. Знову таки, присутній зв’язок між захворюваннями двох цих органів. Коли є алергічний риніт, розширюються судини, в результаті чого з’являються водянисті носові виділення.

Причина такого явища – в організмі є багато імуноглобулінів та є постійний запальний фон, а це також призводить до атеросклерозу і появи бляшок.

Щоб вилікуватися, людина повинна приймати препарати, що звужують судини і зменшують набряки слизової, що в свою чергу може привести до величезного навантаження на серцевий м’яз. В результаті збільшуються шанси на виникнення серцевої недостатності. Є ще одна негативна сторона прийому таких лікарських препаратів. Порушуються серцеві ритми, що також погано впливає на роботу серця.

Поділись


Новини партнерів