6 ранніх ознак підвищення рівня цукру в крові

У світі близько 422 мільйонів людей страждає на цукровий діабет. Якщо його не контролювати, він може завдати значної шкоди організму. Високий рівень цукру в крові може впливати на ваші судини, нерви та органи. Єдиний спосіб боротьби з діабетом – це контроль рівня цукру в крові. Важливо вміти розпізнавати ранні ознаки підвищення рівня цукру в крові та захищати себе від майбутніх ризиків, пише Жіночий світ

Ось список із шести ознак, на які слід звернути увагу:

Часте сечовипускання. У людей з високим рівнем цукру в крові виникає потреба набагато частіше відвідувати вбиральню. Зазвичай людині доводиться це робити 4-7 разів на день, ті ж, хто має підвищений рівень цукру, потребують цього значно частіше. Це пов’язано з тим, що організм не здатний переробити надлишок цукру, і єдиний спосіб позбутися його – через сечовипускання.

Втома. Постійне відчуття втоми є головною ознакою високого рівня цукру в крові. Попереджувальний сигнал – це коли ви починаєте відчувати втому після кожного прийому їжі. Особливо після їжі з високим вмістом вуглеводів. У такому випадку, варто пройти обстеження у лікаря.

Спрага. Через часте сечовипускання організм може зневоднитись і ви відчуватимете спрагу. Насправді утворюється порочне коло – що більше ви п’єте, то частіше відвідуєте вбиральню і тим сильнішу спрагу ви відчуватимете. Це не основна ознака зростання рівня цукру, але якщо її супроводжують інші симптоми, варто проконсультуватись з лікарем.

Затуманення зору. Це одна з найважливіших ранніх ознак гіперглікемії, про яку завжди потрібно пам’ятати. Якщо час від часу ваш зір мутніє, зверніться до лікаря і здайте аналізи.

Головний біль. Це не специфічна ознака гіперглікемії, бо головний біль може бути спричинений багатьма речами. Однак, якщо ви часто з ним стикаєтесь і він супроводжується іншими симптомами з цього списку, варто пройти огляд.

Ви часто хворієте. Високий рівень цукру, крім усього іншого, ослаблює імунну систему. Це призводить до того, що організму стає важче боротися з інфекціями і людина набагато частіше хворіє.

Все це ранні ознаки гіперглікемії. Якщо їх не лікувати, це може обернутися значними ускладненнями, перш за все розвитком цукрового діабету. Тому, якщо у вас з’являються подібні симптоми, рекомендується здати аналіз на рівень цукру в крові та проконсультуватись з лікарем.

Поділись


Новини партнерів