Яка популярна кімнатна рослина може врятувати вас від сонячних опіків

Алое – це соковита рослина, яка давно відома своїми цілющими властивостями. Люди використовують прозорий гель з його листя для лікування незначних пошкоджень шкіри, таких як опіки, порізи, висипання та псоріаз, вже кілька століть. Сьогодні люди все ще використовують його, а також додають алое до кремів та лосьйонів, які покликані заспокоїти шкіру, пише Жіночий світ з посиланням на Insider.

Наукові дослідження також підтвердили заспокійливі властивості алое. Гель алое може допомогти вилікувати сонячні опіки, зняти біль та почервоніння.

“Алое – це золотий стандарт в домашньому лікуванні сонячних опіків, враховуючи, що воно має протизапальні властивості і заспокоює шкіру”, – каже Керн Кемпбелл, доктор медицини із Сан-Франциско.

Сонячні опіки дуже неприємні. За короткий час шкіра стає червоною, сухою та дуже чутливою. Вони також підвищують ризик раку шкіри та передчасного старіння.

Алое діє на сонячні опіки одразу кількома способами:

Зменшує запалення: Алое містить кілька інгредієнтів, які зменшують біль, почервоніння та набряки, пов’язані із запаленням від сонячних опіків.

Стимулює вироблення колагену: Алое може покращити відчуття та зовнішній вигляд обпеченої шкіри, стимулюючи вироблення колагену, що робить шкіру більш пружною та еластичною.

Зволожує шкіру: алое містить речовини, що називаються мукополісахаридами. Це цукри, які допомагають утримувати вологу у вашій шкірі. Алое також містить ряд амінокислот, які пом’якшують загрубілу шкіру.

Знезаражує шкіру: Саліцилова кислота, яка міститься в алое, є як протизапальним, так і антисептичним засобом. А це означає, що вона може полегшити біль, одночасно запобігаючи зараженню.

Захищає від вільних радикалів: Алое містить багато вітамінів, включаючи вітаміни А, С, і Е, які є антиоксидантами і можуть нейтралізувати вільні радикали. Це зменшить пошкодження від сонця, говорить косметичний дерматолог Кеннет Марк.

Фахівці кажуть, що краще використовувати гель прямо з листя алое, але можна скористатись фабричним лосьоном. Що більший вміст алое в ньому буде, то краще. Переконайтесь, що продукт, який ви обрали не містить ароматизаторів, оскільки вони вони можуть ще більше подразнити і так пошкоджену шкіру.

Найкраще використовувати гель з алое після прохолодного душу. Можна зберігати його в холодильнику і використовувати кілька разів на день.

Поділись


Новини партнерів