Які можуть бути причини кашлю і як його лікувати

Кашель може бути викликаний цілим рядом причин, більшість з яких не несуть серйозної загрози для здоров’я. Кашель може бути гострими (триває до кількох тижнів), або хронічним (триває більше восьми тижнів). Найкращим способом лікування кашлю є усунення його причини, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

З причин гострого кашлю можна виділити коронавірус. Саме сухий кашель вважається одним з найпоширеніших симптомів COVID-19. Враховуючи, що зараз пандемія коронавірусу, з появою сухого кашлю слід здати тест та самоізолюватись, аби зупинити поширення хвороби.

Також причиною гострого кашлю може бути інфекція верхніх дихальних шляхів. Це може бути вірусна або бактеріальна інфекція в глотці, гортані або носі. Поширені симптоми ІВДШ включають кашель, головні болі, закладеність носа, чхання та, в деяких випадках, легку лихоманку.

Можуть викликати кашель і інфекції нижніх дихальних шляхів. І бронхіт, і пневмонія є їх різновидами. Бронхіт може викликати як сухий, так і вологий кашель. Вони можуть супроводжуватись ангіною, болями в грудях, м’язах та голові і хрипами в легенях. Пневмонія ж є легеневою інфекцією і може супроводжуватись такими ж симптомами.

Також гострі напади кашлю можуть спричинити зовнішні подразники. Це можуть бути парфуми, сигаретний дим, вихлопні гази і т.д.

Хронічний кашель може бути спричинений астмою, яка викликає запалення і звуження дихальних шляхів, утруднюючи дихання і викликаючи кашель. Крім кашлю, симптоми включають задишку та хрипи.

Хронічне обструктивне захворювання легень теж супроводжується запаленням дихальних шляхів і, в деяких випадках, пошкодженням тканин легенів. Одним із симптомів хвороби є хронічний кашель.

Щоб позбутися кашлю, варто зробити кілька кроків.

Перший крок – виявлення основної причини кашлю. Людям з такими хворобами, як ХОЗЛ, знадобиться медикаментозне лікування для контролю симптомів. Людям, що страждають на алергію та які стикаються з подразниками, що викликають кашель, потрібно приймати антигістамінні препарати. Перед застосуванням медикаментів потрібно проконсультуватись з лікарем.

Крім ліків, існують домашні засоби проти кашлю. До них належить пиття великої кількості води. Гаряча вода і мед – хороший домашній засіб від кашлю. Ви також можете приймати безрецептурні ліки від кашлю, такі як льодяники та сиропи. Використання зволожувача повітря також допомагає позбутися кашлю. Ці методи прекрасно працюють, коли причиною кашлю є сухість повітря і подразнення горла.

Поділись


Новини партнерів