Експерти розповіли, чому не потрібно ходити в магазин в одноразових рукавичках

Прагнення захистити себе від контакту із забрудненими поверхнями є зрозумілим, однак ходити в магазин і здійснювати покупки в одноразових рукавичках не потрібно. Це не тільки малоефективно, але також небезпечно, заявляють німецькі експерти.

Сьогодні в супермаркетах рукавички носять всі: покупці, касири, працівники, які займаються розпакуванням і прибиранням. Величезна кількість людей переконані, що так вони захищають себе від коронавірусу, що мешкає (можливо) на торгових полицях, візках, продуктових упаковках або грошах.

Однак ряд медиків наполегливо радять не робити цього. У їх числі лікар загальної практики, доктор медицини Марк Ханефельд (Німеччина). За його словами, використовувані людьми в магазинах рукавички пористі, тобто, злегка перфоровані і проникні. При використанні дані якості лише посилюються. Це означає, що на руки через пори здатні проникати патогени.

«Бактерії з задоволенням розмножуються під шаром рукавички в теплому вологому середовищі. Якщо не дезінфікувати руки, на них при носінні рукавичок утворюється справжня клоака», – стверджує експерт.

На його думку, носіння рукавичок в магазинах лише сприяє розмноженню небезпечних мікроорганізмів, які виживають на їх матеріалі набагато успішніше, ніж на шкірі рук, які періодично миються. Чіпаючи руками в рукавичках різні предмети і упаковки, люди забезпечують більш масштабне перенесення патогенів, ніж якби робили це попередньо обробленими антисептиком або вимитими руками, підкреслює доктор Ханефельд.

Дану думку поділяє професор Янне Верешільд з правління Німецького товариства інфекційних захворювань (DGI).

«Одноразові рукавички з латексу або нитрильного каучуку погано захищають власника від зараження коронавірусом SARS-CoV2. Така рукавичка не на 100% герметична, а також поглинає все, до чого ви торкаєтеся. Це навряд чи дає перевагу в плані захисту», – пояснив експерт.

Поділись


Новини партнерів