Німецький лікар розповів, скільки яєць можна їсти на тиждень

Скільки яєць можна з’їсти в тиждень, не побоюючись за здоров’я і враховуючи, що цей продукт містить багато холестерину? На це питання в публікації журналу Fitbook дав відповідь відомий в Німеччині лікар-дієтолог Маттіас Рідл.

Куряче яйце є одним з найбільш суперечливих натуральних продуктів. Довгий час яйця називалися холестериновими бомбами, і навіть сьогодні в рекомендаціях Німецького товариства харчування (DGE) говориться про вживання не більше двох-трьох яєць на тиждень, щоб не допустити небезпечного для серця підвищення рівня ліпідів у крові.

Лікар-дієтолог Маттіас Рідл прокоментував ці дані. За його словами, вищеназвана рекомендація занадто консервативна. У реальності кожен житель Німеччини сьогодні споживає 4-5 яйця в тиждень, що Рідл знаходить абсолютно нешкідливим.

Фахівець відзначає, що яйця, присутні в раціоні людини, не викликають суттєвих змін рівня її холестерину.

«Споживання яєць не має відношення до рівня холестерину. У деяких людей воно навіть веде до деякого зниження, у інших залишається на місці, чи збільшується несуттєво, не впливаючи на здоров’я», – поділився думкою лікар.

З позиції стандартів Німецького товариства харчування, холестетрин, що вживається,  не повинен перевищувати кількості 300 мг в день. При цьому він міститься не тільки в яйцях, а й інших продуктах тваринного походження (молочних, м’ясних).

Маттіас Рідл констатує: холестерин з їжі не чинить негативного впливу на більшість людей. Дослідження останніх років показали, що людський організм має власні механізмами виробництва і усунення непотрібного холестерину.

Доктор Рідл розповів, що здорова людина може з’їдати навіть 10-15 яєць на тиждень, проблем це не викликає. Лікар підкреслив, що одне яйце містить всі вісім незамінних амінокислот, необхідних організму. Продукт ефективно підтримує нарощування м’язової маси (особливо після тренування), забезпечує довгу ситість і допомагає знижувати вагу.

«Якщо ж ви в цілому їсте мало, рідко вживаєте м’ясо, регулярно займаєтеся спортом, то можете абсолютно не боячись вживати по два курячих яйця кожен день», – додав він.

Однак людям, що страждають ревматичними захворюваннями, потрібно строго контролювати кількість яєць, оскільки тваринні жири в їх випадку сприяють запаленню. Також не можна їсти багато яєць при порушеннях жирового обміну.

Людям, які не мають протипоказань за станом здоров’я, дієтолог рекомендує вживати тільки білок з яйця.

«Жовток містить більшість цінних інгредієнтів яйця і більш насичений білком. Видаляючи його, побоюючись жиру і холестерину, ви позбавляєте себе цінних вітамінів, мінералів і частини білка», – попередив дієтолог.

Поділись


Новини партнерів