Чому слід додати манго до свого раціону

Літо вже на порозі, а отже зовсім скоро ми будемо насолоджуватись свіжими соковитими фруктами, які зволожуватимуть наш організм, забезбечуватимуть його необхідними вітамінами, мінералами та антиоксидантами. Вони підтримують імунітет, зміцнюють здоров’я травної системи та допоможуть схуднути, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now. Одним з таких корисних фруктів є манго, який стрімко набирає популярності.

Цей фрукт не тільки дозволить вам насолодитись незвичним екзотичним смаком, а і дасть вам цілий ряд переваг для здоров’я. Всупереч поширеній думці про те, що манго сприяє набору ваги, додавання цього солодкого, ароматного, м’ясистого фрукта до свого раціону може допомогти схуднути та знизити ризик виникнення певних захворювань, зокрема деяких видів раку.

Дослідження свідчать, що біоактивні сполуки та фітохімічні речовини в манго можуть пригнічувати жирові клітини, а отже плід може бути корисним для контролю ваги.

Манго містить мало калорій, але багато води та харчових волокон, які сприяють покращенню травлення. Споживання продуктів з високим вмістом клітковини сприяє схудненню. Доведено також, що збільшення споживання продуктів, багатих на клітковину, підтримує здоров’я серця.

Також манго є прекрасним джерелом вітамінів – в ньому багато вітаміну С, який зміцнює імунітет, вітаміну А, який необхідний для здоров’я очей, волосся та шкіри, а також фолатів, вітаміну К, вітаміну Е та кілька вітамінів групи В.

Манго можна вживати, як окрему страву, або ж у складі фруктових салатів, напоїв та як додаток до йогурту. Але при цьому не слід додавати  до манго цукор – у фрукті його і так досить багато і якщо ви додасте його ще більше, це може призвести до різкого стрибка рівня цукру в крові та заважатиме схудненню.

Поділись


Новини партнерів