7 простих рухів лімфодренажного масажу, який наблизить вас до заповітних цифр на вагах

Наша лімфатична система щомиті транспортує життєво важливі елементи в тілі: воду, мінерали, амінокислоти, продукти обміну речовин. Якщо щось в цьому процесі йде не так, тіло відповідає набряками, синцями, висипаннями і зайвими кілограмами. Вправи і масаж допомагають лімфатичній системі працювати як годинник, а тілу – залишатися здоровим і струнким.

Ми підібрали компактний комплекс, який допоможе лімфі відмінно циркулювати, а значить, ваше самопочуття буде поліпшуватися, а вага – знижуватися. Найкраще виконувати вправи вранці, після пробудження. А в бонус розповімо, яким ще способом можна впливати на лімфу та на додаток зробити красивою шкіру.

1. Бічна поверхня шиї

Покладіть долоні обох рук на область шиї під вухами. Злегка натискаючи, виконуйте рухи зверху вниз, доходячи до основи шиї. Затримуйтеся на хворобливих місцях.

Повторити: 10 раз.

2. Потилиця і шия

Покладіть долоні обох рук на область потилиці під лінією волосся. Натискаючи, виконуйте рухи зверху вниз до плечей. Перенесіть руки на передню частину шиї і повторіть рухи.

Повторити: 10 раз.

3. Пахви

Підніміть ліву руку, затримайте її в зручному положенні. Пальці правої руки покладіть на пахвову область лівої руки. Потягніть шкіру вгору і всередину в бік підборіддя.

Повторити: 5-10 раз на кожну руку.

4. Боки

Візьміть шкіру в районі стегнової кістки двома пальцями. М’якими розминаючими рухами рухайтеся вгору у напрямку до пахвовій западині.

Повторити: 3 підходи по 10 разів для кожної сторони тіла.

5. Живіт

Розслабте м’язи пресу. Покладіть кінчики пальців на живіт. Виконуйте рухи з легким натиском у напрямку до грудної клітки. Потім помасажуйте живіт круговими рухами.

Повторити: 10 раз.

6. Кісточки

Поставте зручно ногу на піднесення. Обхопіть її руками і, починаючи з нижньої частини ноги від кісточки, виконуйте масажні розтягуючі руху знизу вгору, до колін.

Повторити: 10 раз на кожну ногу.

7. Стегна

Обхопіть рукою область під коліном. Натягуючи шкіру, просувайтеся вгору до стегна.

Повторити: 10 раз на кожну ногу.

Бонус: масаж сухою щіткою

Масаж щіткою – один з ефективних методів, щоб підтримувати шкіру в тонусі і стимулювати роботу лімфатичної системи. Він виконується на сухій шкірі перед походом в душ. Використовуйте щітку з натуральною щетиною, не розтирайте шкіру занадто сильно, щоб уникнути подряпин. Рухи виконуються в напрямку руху лімфи, починаючи від ступень.

Поділись


Новини партнерів