Як і коли слід їсти огірки, щоб схуднути

Такі продукти, як огірок, є не тільки ідеальним складником літніх салатів, а і чудовим доповненням до вашої програми схуднення, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes. Огірки містять величезну кількість води та поживних речовин, включаючи вітаміни К та С.

Огірки допомагають скоротити споживання калорій, оскільки в них їх міститься дуже мало. В порції огіркового салату в середньому міститься 14 калорій. Це менше, ніж 1% від добової потреби в калоріях для людини, яка худне. Один середній огірок дасть вам всього 24 калорії. До того ж, огірок досить ситний. Це робить його ідеальною їжею для тих, хто хоче скинути вагу.

Вживання в їжу одного неочищеного огірка середнього розміру забезпечує вам третину денної норми вітаміну К, поживної речовини, яке відіграє вирішальну роль у згортанні крові, метаболізмі та регуляції рівня кальцію в крові.

Також він забезпечить вам 7 відсотків від денної норми вітаміну С. Вітамін С зміцнює імунітет та підтримує вироблення колагену, який зміцнює кістки, волосся та шкіру. Насіння огірка допомагає боротися із запорами і є природним антибіотиком.

З огірків можна робити салати та напої. Салати з огірками дадуть вам довге відчуття ситості і дозволять не переїдати під час наступного прийому їжі. Рецептів салатів з огірком є безліч. Можете зробити салат з огірком, капустою та редискою, або зі шпинатом, огірком та болгарським перцем. Про традиційний салат з огірка та помідора з кропом теж не варто забувати.

Щоб приготувати освіжаючий напій, наріжте огірок, додайте листя м’яти, листя базиліка, трохи лимону та змішайте їх блендером. Можна додати до них ще селери, шпинату чи капусти.

При цьому слід пам’ятати, що на 95% огірок складається з води. Тому не слід їх запивати, це може спричинити біль у шлунку та розбавити поживні речовини, які ви отримали разом з овочем. Також, не варто їсти огірки перед сном. Вони можуть викликати здуття живота і потребу часто відвідувати туалет, які порушують наш сон.

Поділись


Новини партнерів