Чому ви повинні очищувати язик двічі на день

Очищення язика є не менш важливим кроком для дотримання гігієни рота, аніж чищення зубів. Ніколи не варто пропускати цей етап очищення ротової порожнини. Ви можете скористатись для цього зубною щіткою або ж придбати спеціальний скребок, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Хоча може здатися, що ніяких особливих проблем неочищений язик вам принести не зможе, це не так.

Якщо ви ретельно чистите зуби, але оминаєте язик, на ньому залишиться безліч бактерій, які будуть розмножуватись у вашому роті увесь день. Ці бактерії можуть спричинити руйнування зубів та появу карієсу.

На брудному язику зазвичай є наліт білого або сірого кольору. Цей наліт складається з частинок їжі та бактерій. Правильне чищення допомагає видалити цей наліт разом з відмерлими клітинами. Звісно, надто інтенсивне чищення може травмувати язик, тому до нього треба ставитись з обережністю.

Крім того, чищення язика допоможе посилити ваше сприйняття смаку. Протягом дня ми куштуємо різну їжу з різноманітними смаками, її частинки залишаються на язику і це впливає на наше відчуття смаку. Тому чищення, під час якого залишки їжі видаляються з язика, допоможе вам краще розрізняти гіркі, солодкі та кислі смаки.

Брудний язик є ще й найпоширенішою причиною неприємного запаху з рота. Саме бактерії, які накопичуються та розмножуються на язику викликають неприємний запах. Тому, якщо ви не можете позбутися несвіжого дихання, приділіть більше уваги чищенню язика, скоріш за все, це вирішить вашу проблему.

Також очищення язика допомагає у видаленні бактерій, які  можуть заважати процесу травлення, та поліпшує виділення слини, яка бере участь в розщепленні їжі.

Поділись


Новини партнерів