Фахівці назвали просту вправу, що покращує вентиляцію легенів

Дихальна система – це система в організмі людини, завдяки якій відбувається насичення крові киснем. При неправильній роботі легенів настає втома. Нестача кисню в крові позначається на роботі всіх систем організму, що, в свою чергу, впливає на рівень енергії. Медики підказали, як потрібно правильно дихати.

Ви запитаєте, що може бути простіше, ніж дихання. Повітря потрапляє в наші легені, і виходить з них. Існує хибна думка, що дихати на повні груди корисно для вентиляції легенів. Це не зовсім так.

Вся справа в тому, що повітря не потрапляє всередину нашої грудної клітини саме по собі. Грудна клітка, розширяючись, створює негативний тиск в наших легенях, а атмосферне повітря вже затікає в них.

Виходить вдих. Після цього наші м’язи стискають грудну клітку, тиск в легенях підвищується і повітря виходить. Так відбувається дихання.

Дихання може бути поверхневе і глибоке. І тут ми можемо зробити помилку, вважаючи дихання на повні груди глибоким. Якщо в процесі дихання задіяні тільки грудні м’язи, як би багато повітря ви не намагалися помістити в легені, воно заповнить тільки верхівки легких, а нижня частина залишиться не особливо провітреною.

Медики рекомендують правильно забезпечувати киснем всі легені зверху до низу, тобто дихати правильно. Для цього нам потрібно задіяти діафрагму, дихати животом. У чоловіків це виходить простіше, ніж у жінок. Така ось особливість жіночого організму.

Щоб поліпшити вентиляцію легенів, потрібно робити просту вправу – дихати животом. Займає це всього кілька хвилин в день, але робити треба регулярно, тоді ефект буде.

Для цього треба просто розслабити грудні м’язи, перевести увагу на живіт і дихати в ритм з напругою і розслабленням м’язів черевного преса. Через деякий час такий спосіб дихання буде для вас звичним. Варто відзначити, що вагітним цю вправу протипоказано.

Джерело

Поділись


Новини партнерів