6 домашніх засобів, що знімуть свербіж і набряк після укусів комах

Наближається літо – сезон тепла, свіжих фруктів та… комах. Ви можете зіткнутися з ними як на вулиці, так і вдома. Навіть ваш сон може бути порушений дзижчанням крилець комара, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Укуси комах можуть приносити нам дискомфорт – вони залишають червоні сліди, що не сходять по кілька годин, можуть боліти та свербіти. Позбутися цих неприємних відчуттів можна за допомогою природних засобів, які є вдома у більшості з нас.

Наприклад, вам може допомогти лід, або будь-який заморожений продукт. Він допоможе зняти набряк на місці укусу. Також, торкнувшись шкіри льодом, ви відчуєте оніміння, що практично одразу позбавить вас відчуття болю чи свербіння. Але не прикладайте лід довше, ніж на 5 хвилин, інакше це може спричинити обмороження.

Також можна скористатися медом, який здавна відомий своїми протизапальними та антибактеріальними властивостями. Просто нанесіть на укус краплинку меду, а через кілька хвилин змийте його прохолодною водою.

Алое-вера, який багато хто тримає на підвіконні, має протизапальні властивості, прекрасно зволожує шкіру та використовується для пришвидшення загоєння ран, зняття набряків та синців. Принесе він користь і при укусах комах. Зріжте невеликий шматок алое і прикладіть зрізом прямо на укус. Це заспокоїть шкіру та зніме свербіж.

Як не дивно, але допомогти позбутися свербіння може харчова сода. Візьміть чайну ложку соди і додайте до неї кілька крапель води, щоб утворилась паста. Потім нанесіть її на місце укусу.

Якщо у вас на кухні є свіжий базилік – скористайтесь ним. Він містить сполуку під назвою євгенол, який має охолоджувальний ефект і допомагає зняти подразнення. Щоб скористатись ним, додайте до склянки води декілька листочків базиліку та прокип’ятіть їх. Потім дайте суміші охолонути і протирайте нею шкіру за допомогою ватного диска.

Найбільш несподіваним засобом у цьому списку є цибуля. Саме так, цибуля, що подразнює наші очі і над якою пролито стільки сліз, допомагає зняти подразнення після укусів комах. Також сік цибулі має протигрибкові властивості, що допомагає запобігти зараженню.

Але якщо у вас після укусу комахи виникли висипання, ускладнилось дихання або набрякає горло, негайно зверніться до медиків.

Поділись


Новини партнерів