Фахівець розповів, чи можна відбілити зуби харчовою содою

Харчова сода є на кожній кухні. Це розповсюджений інгредієнт хлібобулочних виробів. Але деякі люди використовують її ще й як засіб догляду за собою, в тому числі для відбілювання зубів, пише Жіночий світ з посиланням на Insider.

Содою називають гідрокарбонат натрію, який має вигляд білого порошку. Іноді його використовують в якості інгредієнту зубної пасти.

За даними Журналу Американської стоматологічної асоціації, харчова сода може служити чистячим засобом, оскільки вона є абразивною. Дослідженнями встановлено, що харчова сода може допомогти видалити накопичений наліт і запобігти фарбуванню емалі, а також відбілити зуби.

Андре Ріттер з Нью-Йоркського університету, порівнює це з чищенням стільниці. Здатність очищати будь-яку поверхню, в тому числі і ваші зуби, – це результат хімічних властивостей очищувача і фізичної сили тертя абразивним предметом.

Однак Ріттер каже, що харчова сода сама може бути занадто абразивною і здатна пошкодити емаль. Це може мати серйозні наслідки не лише для зубів, а і для ясен.

Багато видів зубної пасти містять харчову соду, яка дозволяє краще відбілювати зуби. Паста – це спеціальний продукт, виготовлений для ваших зубів і вона значно менш абразивна, ніж звичайна харчова сода.

Крім того, в зубну пасту входять також інші хімічні речовини, які можуть зняти наліт, запобігти карієсу та відбілити зуби. Наприклад, фтор – важливий інгредієнт, який допомагає зміцнити емаль, повідомляє Американська стоматологічна асоціація. Поєднання фтору та харчової соди може бути дуже ефективним для відбілювання зубів.

Однак Ріттер каже, що не варто використовувати зубну пасту з содою щодня. Натомість її можна використовувати кілька разів на тиждень, щоб провести більш глибоке чищення, коли це необхідно.

Але найкраще буде щодня чистити зуби, щоб запобігти накопиченню нальоту та уникнути необхідності користуватися продуктами для відбілювання зубів.

Поділись


Новини партнерів