Ось, чому потрібно включити фініки до свого раціону

Включати в раціон сухофрукти та горіхи надзвичайно корисно для здоров’я. Вони ситні, допомагають скинути вагу, сприяють зміцненню імунітету, та можуть стати ідеальним перекусом в середині дня, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

І стиглі, і сушені фініки надзвичайно багаті на вітамін С, який є однією з найважливіших поживних речовин, коли мова йде про зміцнення імунітету. Саме вітамін С та інші антиоксиданти можуть допомогти імунній системі боротись із захворюваннями, особливо з тими, які стосуються дихальних шляхів.

Фініки також багаті іншими вітамінами, такими як А1 та вітаміні групи В. Ці поживні речовини та антиоксиданти допомагають підтримувати здоров’я організму та зміцнювати імунітет.

Крім того, фініки містять природні цукри, з яких наше тіло може отримувати енергію. В 100 г фініків міститься 63 г цукрів, але при цьому вони мають значно нижчу калорійність, ніж рафінований цукор. Якщо вам хочеться солоденького, не поспішайте купувати шоколадний батончик, візьміть краще кілька фініків. Вони відрізняються поживністю, тож ви з’їсте їх куди менше, ніж могли б з’їсти солодощів.

Також, завдяки клітковині, фініки корисні для травлення та допомагають очистити травну систему. Крім усього іншого, вони є прекрасним джерелом магнію та кальцію.

Фініки можна вживати різними способами. Їх можна додавати в молоко і прокип’ятити з ним, а потім їсти. Також їх можна використовувати як натуральні підсолоджувачі та замінник цукру в різних десертах. Ну і звісно, фініки можна їсти окремо, як самостійну страву.

Поділись


Новини партнерів