Вчені: вітаміни і добавки – важлива зброя в боротьбі за імунітет в період коронавируса

Добавки, що містять вітаміни C, D та інші мікроелементи, іноді в кількостях, що перевищують рекомендовані, є безпечним, ефективним і недорогим засобом, що допомагає імунній системі боротися з коронавірусом COVID-19 і іншими гострими захворюваннями дихальних шляхів, завили вчені з декількох європейських країн і США. Результати дослідження опубліковані в журналі Nutrients.

Адріан Гомбарт з Інституту Лінуса Полінга Університету Орегона, а також співробітники Університету Саутгемптона (Великобританія), Університету Отаго (Нова Зеландія) і Медичного центру Голландії кажуть, що посадові особи громадської охорони здоров’я повинні випустити чіткий набір рекомендацій по харчуванню на додаток до повідомлень про роль миття рук в запобіганні поширенню інфекцій, включаючи новий коронавірус.

Певні вітаміни, мінерали та жирні кислоти відіграють ключову роль у зміцненні імунної системи. Вітамін С, вітамін D, цинк і омега-3 жирні кислоти, що містяться в рибі, докозагексаєнова кислота, також відома як DHA, мають вирішальне значення для імунної функції.

“Ролі, які вітаміни С і D грають в імунітеті, особливо добре відомі. Вітамін С відіграє роль в декількох аспектах імунітету, включаючи ріст і функцію імунних клітин і вироблення антитіл. Рецептори вітаміну D на імунних клітинах впливають на їх функцію. Це означає, що вітамін D має глибокий вплив на реакцію на інфекції. Люди не їдять достатню кількість цих поживних речовин, що може зруйнувати стійкість до інфекцій. Отже, ми побачимо зростання захворюваності і всіх додаткових навантажень “, – пояснює Адріан Гомбарт з Інституту Лінуса Полінга.

Класичні дозування недостатні

Вчені закликають не тільки щодня приймати полівітаміни, а й дози 200 мг або більше вітаміну С (що вище рекомендованих федеральних нормативів в 75 мг для чоловіків і 50 для жінок) і 2000 міжнародних одиниць вітаміну D, а не від 400 до 800 рекомендується в залежності від віку.

Гомбарт підкреслює, що нинішня практика громадської охорони здоров’я, що підкреслює роль соціальної дистанції і гігієни, важлива і ефективна, але потребує додаткових стратегій. Орієнтація харчування на імунну систему може допомогти мінімізувати вплив коронавірусу та інших інфекцій.

Поділись


Новини партнерів