Чому не потрібно викидати кісточку манго

Манго – не тільки дуже смачний екзотичний фрукт, а і джерело великої кількості вітамінів та мікроелементів. Але якщо про користь самого манго знають усі, то про користь ядра його кісточки майже не говорять, пише Жіночий світ

У Індії ядро кісточки манго застосовують для зупинення діареї. Для цього його потрібно висушити та подрібнити. Суміш 1 г цього порошку, теплої води та невеликої кількості меду допомагає зупинити діарею без медикаментів. Важливо, щоб цього порошку було не більше 1г.

Також ядро кісточки манго сприяє посиленню кровообігу, що призводить до зниження рівнів холестерину та цукру в крові. Допомагає воно і знизити ризик серцево-судинних захворювань. Порошок з ядра кісточки манго допомагає контролювати  артеріальний тиск, але знову ж таки, його потрібно вживати в дуже малих дозах – не більше 1 г.

Для людей, які часто страждають від печії, порошок з ядра кісточки манго може стати порятунком. Він містить багато фенолів, які сприяють травленню, а також є потужним джерелом антиоксидантів.

Можна цей порошок використовувати і як джерело вітаміну С. Його там на стільки багато, що в багатьох країнах він використовується для лікування цинги.

Тож, коли ви наступного разу вирішите поласувати екзотичним фруктом, не викидайте кісточку, вона може принести вам користь.

Поділись


Новини партнерів