Вчені розвінчали міф про неймовірну користь кокосової олії

Не зважаючи на зростаючу популярність кокосової олії, нове дослідження показало, що вона може підвищувати рівень “поганого” холестерину. Ліпопротеїни низької щільності, як і називають “поганим” холестерином, є фактором ризику багатьох серцево-судинних хвороб, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now. Також дослідження показало, що вживання коксів не сприяє схудненню чи нормалізації рівня цукру в крові та не знімає запалення.

Огляд та аналіз дослідження було опубліковано у журналі Circulation. Воно показало, що кокосова олія містить багато насичених жирів, а отже здатна підвищувати рівень холестерину ЛПНЩ.

Отримані результати свідчать про те, що заміна інших рослинних олій кокосовою олією може підвищити рівень холестерину ЛПНЩ, піддаючи ризику серцеве здоров’я населення.

За словами Френка М. Сакса з Гарвардської Медичної школи Чан, те, що кокосова олія сприймається, як здоровий і корисний продукт, є наслідком роботи маркетологів. Насправді, її вживання у великих кількостях може призвести до зростання рівня холестерину ЛПНЩ та атеросклерозу.

Для цього дослідження вчені з Сінгапуру провели 17 клінічних випробувань, у кожному з яких кокосову олію порівнювали зі, щонайменше, однією іншою рослинною олією.

Дослідження тривало два тижні за участі 730 учасників, більшість із яких були здоровими та мали нормальний рівень холестерину.

Результати дослідження показали, що кокосова олія значно підвищила рівень холестерину, порівняно з іншими рослинними оліями. Загальний рівень холестерину зірс на 14,69 мг/дл, ЛПНЩ – на 10,47 мг/дл, а ЛПВЩ – на 4 мг/дл,  Вони також встановили, що кокосова олія не чинить суттєвого впливу на тригліцериди, жирові відкладення, запалення або вміст цукру в крові, порівняно з іншими рослинними оліями. Це означає, що кокосова олія навряд чи допоможе вам схуднути.

Таким чином, дослідники роблять висновок, що користь кокосової олії для здоров’я дуже перебільшена, а високий вміст насичених жирів робить її шкідливою для серцево-судинної системи.

Поділись


Новини партнерів