Вчені: Фізичні вправи необхідні для підтримки психічного здоров’я

Ніхто не може вам гарантувати, що життя завжди буде вам усміхатись і вас ніколи не спіткає депресія або тривожність. Зазвичай вони з’являються тоді, коли ви найменше цього очікуєте, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Однак, нове дослідження гарвардських вчених показало, що 35 хвилин фізичних вправ на день можуть бути одним з найкращих способів профілактики та лікування депресії. Також, дослідження підтвердило той факт, що люди, які щотижня займаються спортом мають менший ризик діагностування депресії, ніж ті, хто цього не робить.

Звіт про дослідження було опубліковано в журналі “Depression and Anxiety”. Вчені з’ясували, що фізичні вправи допомагають уникнути депресії навіть тим людям, хто має до неї генетичну схильність. В дослідженні взяли участь більше 8000 осіб. Про рівень своєї фізичної активності вони повідомляли науковцям самостійно. Дослідження розпочалось в листопаді 2019 року.

Це не вперше фахівці намагалися знайти зв’язок між фізичною активністю та психічним здоров’ям. Залишатися фізично активними важливо не тільки для того, щоб підтримувати стрункість фігури, а і для покращення свого психічного самопочуття. Вправи зміцнюють імунітет, покращують кровообіг, а також сприяють виробленню в організмі ендорфінів, які борються зі стресом і роблять вас щасливими та здоровими.

Деякі дослідження навіть показали, що фізична активність допомагає впоратись з легкою депресією та депресією середньої важкості без антидепресантів. В середньому кожні 4 години фізичних навантажень на тиждень зменшували ризик діагностування депресії на 17%. Щодо типу фізичних вправ, немає жодних обмежень. 35 хвилин вправ на ростяжку принесуть таку ж користь, як біг чи силові тренування.

 

Поділись


Новини партнерів