Експерт пояснив, як не сплутати COVID-19 з сезонною алергією

Пандемія COVID-19 припала на сезон алергій. Багато симптомів, скажімо утруднене дихання, можуть виникати при обох захворюваннях, пише Жіночий світ з посиланням на Health Day.

“Цей сезон алергій особливо важкий через пандемію. Багато людей, які страждають на алергії не можуть розрізнити, проявляються у них симптоми алергії чи коронавірусу”, – сказав доктор Рачна Шах, алерголог з лікарні Loyola в Мейвуді, штат Іллінойс.

Типовими симптомами сезонної алергії є свербіж очей, свербіж у носі, чхання та нежить. Симптоми COVID-19 включають лихоманку, кашель, задишку, втому, м’язові болі, діарею та іноді біль у горлі.

“Симптом, який дозволить вам розрізнити алергію та COVID-19 – це свербіж. Свербіж очей, свербіж носа та чхання. Якщо у вас є такі симптоми, вони, швидше за все, викликані сезонною алергією, а не COVID-19”, – сказав Шах.

Багато людей з алергією також страждають на астму.

“Астма може збільшити імовірність виникнення ускладнень від COVID-19”, – сказав Шах. “Тому необхідно прослідкувати, щоб у вас були всі необхідні медикаменти і від симптомів алергії, і від астми”. Також Шах закликає чітко дотримуватись прописаної лікарем схеми прийому препаратів.

Щоб зменшити прояви весняної алергії, намагайтесь уникати алергенів. Тримайте вікна закритими та переодягайтесь, коли повертаєтесь з вулиці.

На думку експертів, карантинні заходи, покликані уповільнити поширення коронавірусу, також можуть допомогти мінімізувати появу симптомів алергії та астми цієї весни.

Поділись


Новини партнерів