Як антиоксиданти зміцнюють імунітет і звідки їх можна одержати

Хоча чарівного продукту чи таблетки, які б захистили вас від усіх хвороб не існує, є перевірені способи зміцнити імунітет, пише Жіночий світ. Наприклад, багаті на антиоксиданти фрукти і овочі можуть допомогти боротися з інфекціями, а куркумін, що міститься в куркумі, має потужну протизапальну дію і також є потужним антиоксидантом.

Антиоксиданти – це речовини, які сповільнюють чи зупиняють процес окиснення. Вважається, що антиоксиданти можуть запобігти виникненню раку та хвороб серця. Також антиоксиданти традиційно використовуються, щоб зменшити шкоду, заподіяну вільними радикалами.

“Антиоксиданти можуть захищати від пошкодження клітин,викликаного вільними радикалами, відомого як окислювальний стрес. Продукти з особливо високим вмістом антиоксидантів часто називають суперфудами”, – сказав доктор Менахкі Саута з лікарні Cloudnine, Ґурґаон.

Для зміцнення імунітету ви можете включити в свій раціон такі джерела антиоксидантів:

  • Вітамін А: Молочна продукція, яйця та печінка
  • Вітамін С: Більшість фруктів і овочів, особливо ягоди, апельсини, болгарський перець
  • Вітамін Е: горіхи та насіння, соняшникова та інші рослинні олії, зелені листяні овочі
  • Вітамін D: Жирна риба, яєчні жовтки, сир, молочні продукти, апельсиновий сік, крупи, соєве молоко і т.д. Поки потрібно ще вивчити зв’язок між вітаміном D та імунітетом, але деякі багатообіцяючі дослідження показали, що вітамін D може допомогти організму боротися з респіраторними захворюваннями. Наше тіло потребує адекватного рівня вітаміну D для вироблення спеціальних білків, які вбивають віруси та бактерії.

Для зміцнення імунітету потрібно дотримуватись здорової та різноманітної дієти, багатої на антиоксиданти та інші корисні речовини.

 

 

 

Поділись


Новини партнерів