Фахівець розповів, чи допомагає шампунь видалити з волосся віруси та бактерії

Ще ніколи ми так багато не говорили про гігієну. Миття рук, протирання вимикачів та дверних ручок, очищення упаковок продуктів харчування і взуття, про все це згадується у ЗМІ так само часто, як про динаміку поширення коронавірусу. На фоні цього багато людей задаються питанням, чи можуть віруси та бактерії залишатись на нашому волоссі та шкірі голови, пише Жіночий світ з посиланням на Insider.

Насправді призначення шампуню – це не видалення мікробів. Шампунь повинен очищувати шкіру голови та волосся від бруду, шкірного жиру та пилу. Але, на думку експертів, шампунь також цілком ефективно видаляє з нашого волосся і мікроогранізми.

“По-перше, просто процес промивання може видалити мікроби з волосся”, – каже доктор наук Стенлі Мейлой з Державного університету Сан-Дієго. “По-друге, у багатьох шампунях є компоненти, що видаляють жир із волосся. Деякі з цих компонентів мають здатність розчиняти ліпідні мембрани певних бактерій і вірусів і тим самим інактивувати їх”.

Якщо ви все одно почуваєтесь неспокійно, то врахуйте, що волосся взагалі не є ідеальним середовищем для розвитку патогенів. Жир, який виділяє шкіра голови, виступає як бар’єр проти інфекцій. А саме волосся має пористу структуру, на якій віруси практично не тримаються. Не зайвим буде мити волосся частіше, якщо хтось у вас вдома хворіє, а також дезінфікувати щітки та гребінці.

Щодо протигрибкових та антибактеріальних шампунів, їх слід використовувати тільки за призначенням лікаря. Вони потрібні тільки людям з певними захворюваннями шкіри голови.

В цілому, ви можете не хвилюватися, що принесете у волоссі якісь хвороботворні бактерії. Значно важливіше приділити увагу гігієні рук.

Поділись


Новини партнерів