4 продукти, які допоможуть при проблемах з кишечником

Зміни в харчуванні, проблеми зі сном, стрес – все це може стати причиною запору. Він приносить дискомфорт, а іноді навіть біль. І, хоча вважається, що найкращий спосіб вирішити цю проблему – це пити багато води, є ще декілька природних засобів, які скоріш за все є на вашій кухні, і які можуть зарадити, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Насіння кунжуту. Частка олії в кунжуті становить 55%. Завдяки маслянистій структурі воно допомагає швидко вирішити проблему закрепу. Насіння кунжуту часто використовується у випічці, салатах та інших стравах.

М’ятний чай. Просто додайте в чай листя м’яти, а також трохи імбиру. Поки м’ята розслаблює м’язи травного тракту, імбир має зігріваючу та знезаражуючу дію.

Касторова олія. За даними клініки Клівленда, споживання однієї-двох чайних ложок касторової олії натщесерце дасть результати приблизно за вісім годин. При споживанні касторове масло розпадається на більш дрібні сполуки, що стимулюють товстий і тонкий кишечник. Це полегшує травлення і допомагає уникнути запорів.

Алое-вера. Ми всі знаємо про користь цієї рослини для здоров’я волосся та шкіри, однак вона може бути корисна і для кишечника. Рекомендується вживати по чайні ложці свіжоприготованого соку алое тричі на день приблизно за 30 хвилин до їжі.

Поділись


Новини партнерів