Медики пояснили, як захистити дитину від коронавірусу, якщо вона замала, щоб носити маску

За даними Центрів контролю і профілактики захворювань, діти можуть заразитись коронавірусом і поширювати його так само, як і дорослі. Найкращий спосіб запобігти поширенню вірусу – це соціальне дистанціювання, однак це не завжди можливо. Якщо ваша дитина повинна супроводжувати вас у магазин, де багато людей, медики рекомендують одягнути на неї медичну маску чи прикрити обличчя шарфом, але тільки у тому випадку, якщо їй вже виповнилось 2 роки, пише Жіночий світ з посиланням на Insider.

Діти віком до двох років не повинні носити маски, більше того – це може бути для них небезпечно. “Через маску дихати значно важче навіть дорослій людині. Для дитини ж існує реальна загроза задихнутися”, – каже Джуді Шехтер, доктор медичних наук, голова педіатричного відділу охорони здоров’я в Майамі.

Якщо ваша дитина молодша за два роки, найкраще рішення – все ж дотримуватись соціальної дистанції. До того ж, при розгляді даних 2500 дітей із COVID-19, медики виявили, що немовлята частіше потрапляють до лікарні з ускладненнями. Це пов’язують з тим, що їхня імунна система ще слабко розвинена. Якщо немає можливості залишити дитину вдома, експерти рекомендують взяти дитячий візок та прикрити його ковдрочкою чи простирадлом.

Для дітей, старших за два роки, американський Центр контролю та профілактики захворювань рекомендує тканинні маски, які можна пошити вдома. Медичні маски та респіратори призначені для дорослих, вони не будуть щільно прилягати до дитячого обличчя та не зможуть захистити від зараження.

Щоб заохотити дітей носити маски, спробуйте виготовити їх з яскравої тканини. Підійдіть до цього творчо, нехай носіння маски стане частиною гри.

Тканинні маски потрібно прати та прасувати при високій температурі після кожного виходу в громадське місце. Але найкраще все ж не відвідувати їх без нагальної потреби і тримати дитину вдома.

 

 

Поділись


Новини партнерів