Які поради дають експерти щодо очищення одягу під час пандемії COVID-19

Більш, ніж 1300 людей в Україні заразились новим коронавірусом. Відповідно до рекомендацій ВООЗ, щоб зменшити імовірність зараження, необхідно практикувати соціальне дистанціювання та дотримуватись правил особистої гігієни.

На різних поверхнях новий вірус може прожити від кількох годин до кількох днів, тому надзвичайно важливо мити руки після кожного контакту з потенційно забрудненими поверхнями. І, хоча науковці заявляють, що передача вірусу через м’які тканини, скажімо через одяг, є менш імовірною, дехто рекомендує вживати певних заходів, аби убезпечити себе та свою родину, пише Жіночий світ.

Періть якомога частіше. Найкраще буде прати одяг одразу після повернення з вулиці. Хоча багато людей перебуває на самоізоляції, час від часу нам все одно доводиться виходити, щоб купити речі першої необхідності, такі як ліки, їжа або засоби гігієни. В цей час вірус може потрапити на ваш одяг, тому після повернення додому якнайшвидше перевдягніться та виперіть його. Якщо можливості випрати одяг одразу немає, зберігайте його в окремому кошику.

Одяг має багато шарів, на яких збудник хвороби може залишатись, тому просто поверхневого очищення може виявитись недостатньо. Рекомендується замочити одяг із миючим засобом до того, як випрати його в пральній машині.

За даними Центрів контролю та профілактики захворювань, доцільно прати одяг за найвищої можливої температури. Рекомендується температура від 40 до 60 градусів Цельсія, в залежності від типу тканини. Особливо важлива температура, коли ви перете не в машинці, а вручну.

Коли це можливо, використовуйте відбілювач, він допомагає захиститись від інфекції. Дотримуйтесь рекомендацій виробника, деякі тканини відбілювач може пошкодити.

Крім перерахованих запобіжних заходів важливо переконатись, що ваш одяг не контактував ні з якими поверхнями в домі, доки його не випрали. Не варто прати увесь одяг, що був на вас, коли ви виходили в магазин. Тільки ті предмети, які потенційно могли контактувати з вірусом. Після того як ви переодягнетесь і завантажите одяг в пральну машину варто вимити руки.

Поділись


Новини партнерів