Фахівці розповіли, як перевірити роботу легенів

Є достовірні способи для самостійної перевірки роботи легенів.

Справа в тому, що дуже важливо вчасно помітити збої в роботі легенів, що свідчать про пневмонію. Відповідну заяву зробив досвідчений хірург, кандидат медичних наук і керівник Всеукраїнського респіраторного клубу Євген Симонець.

За його словами, є явні ознаки, які можуть говорити про порушення. Всього лише потрібно вирахувати частоту дихання. Насправді, самому це зробити не так просто, як здається, оскільки потрібно бути дуже зосередженому на підрахунку дихальних рухів. Краще попросити про це кого-небудь із домашніх, який зможе впоратися з даним завданням.

Таким чином, поки ви будете перебувати в спокійному стані – спати, дивитися телевізор, людина, що знаходиться поруч повинна засікати на годиннику хвилину і протягом якої рахувти ваші дихальні рухи. У тому випадку, якщо їх буде менше 20, то можна не хвилюватися, адже це говорить про те, що з легкими все в порядку. Якщо частота дихання перевищує цю позначку, то це свідчить про порушення в роботі органу.

Також Євген Симонець вважає за потрібне попередити українців про те, що цей метод не показує достовірний результат. У зв’язку з цим, не варто завчасно впадати в паніку, а найкраще звернутися до фахівця.

Джерело

Поділись


Новини партнерів