Що ви повинні знати про користь мускатного горіха

Мускатний горіх входить до багатьох десертів, напоїв та основних страв. Крім того, що він допомагає повніше розкрити смак наших страв та напоїв, мускатний горіх ще й дуже корисний для здоров’я. В ньому міститься багато калію, магнію, заліза та вітамінів, пише Жіночий світ.

Ось, яку користь може принести вживання мускатного горіха вашому організму:

Допоможе зняти біль у суглобах та м’язах, завдяки протизапальним властивостям олій, якими багатий мускатний горіх. Також він покращує мислення і допомагає зняти нервове напруження. Декілька крапель олії мускатного горіха допоможуть зняти набряк та пришвидшують загоєння ран.

Допоможе зняти симптоми депресії, завдяки вмісту миристицину та елеміцину. Також мускатний горіх сприяє розслабленню і допомагає позбутись тривожності. Може використовуватись, як м’яке заспокійливе.

Допоможе позбутись безсоння. Ті ж речовини, що допомагають позбутись симптомів депресії та тривожності, забезпечать вам кращий сон, якщо у вас із цим проблеми. Заспокійливі властивості мускатного горіха здавна відомі у східній медицині.

Допоможе покращити роботу кишечника. Якщо у вас гази, закрепи, часті нетравлення шлунка, мускатний горіх, завдяки високому вмісту клітковини, може врегулювати ці проблеми. Він також виводить з організму гази та стимулює вироблення травних ферментів.

Покращить здоров’я ротової порожнини. Мускатний горіх відомий своїми антибактеріальними властивостями. Завдяки ним він може зміцнити здоров’я ясен та запобігти руйнуванню зубів. Ефірна олія мускатного горіха також допомагає позбутися зубного болю.

Допоможе позбутись вугрів. Завдяки антиоксидантам, мускатний горіх очищує шкіру, запобігає запаленням та зменшує подразнення.

Покращить здоров’я мозку. Речовини, які містяться в мускатному горіху допомагають зберегти гостроту розуму, а стародавні греки та римляни вживали його для покращення концентрації.

 

 

 

Поділись


Новини партнерів